הזנקת צוותי התערבות ברחבי ישראל

כשבן או בת משפחה נמצאים במצב שבר נפשי אקוטי הם לעיתים שוברים דברים, מזיקים לעצמם בכל מיני צורות כגון שורפים קשרים, מבזבזים כספים שצברו, מגלים לכולם את כל סודות המשפחה, משתוללים ומסתבכים עם רשויות החוק ועוד מקרים שונים ומשונים אחרים.
כאשר ישנה סכנה ברורה ומידית למתמודד/ת או לסביבתם, ניתן לפנות לפסיכיאטר המחוזי ולבקש הוראת בדיקה או הוראת אשפוז. אשפוז כפוי זו אמנם חוויה קשה שלרוב נרצה להימנע ממנה אך כשישנה סכנה ברורה ומידית אז אין ברירה אחרת.
אך מה עושים כשאין סכנה ברורה ומידית והמתמודד מזיק לעצמו ולסביבה מבלי לסכן את חייו או חייהם?
במקרים כאלו ניתן להזעיק את צוות ההתערבות של מגנוס שיגיע עד למתמודד וימנע אסקלציה של הסיטואציה.

התערבות מהירה ומתן כלים להתמודדות מאפשרים חזרה מהירה לשיגרה ומצמצמים משמעותית את הסיכוי להחמרה במצב!

מה זה צוות התערבות נפשית ואיך זה עובד?

המטרה היא לתת מענה מהיר ברגע של התפרצות שבר נפשי על מנת למנוע אסקלציה ובמידת האפשר להתחיל הנעה לטיפול.

הדסק המבצעי של מגנוס יקבל את הפניה ויאסוף פרטים ראשוניים, במידה ומדובר במקרה הדורש התיחסות מידית, מנהל בכיר במחלקה לסיוע נפשי יבצע שיחת אינטיק קצרה לבנית תמונת המצב והתאמת הצוות המתאים למשימה. לאחר הזמנת צוות ההתערבות על ידי משפחת המתמודד/ת, יוזנק צוות למיקום המתמודד בהקדם האפשרי.

בשלב הראשון הצוות יגיע למיקום המתמודד/ת אשר בסערה ומיד יתחילו בתקשורת על בסיס "שיטת מגנוס לניהול משברים נפשיים" במטרה למנוע אסקלציה של המצב והרגעת הרוחות. מדובר במשימה מאוד דינמית ומשתנה ממקרה למקרה אך ברוב המקרים יצליח הצוות תוך זמן קצר להרגיע מעט את המתמודד/ת ולייצר שיח חיובי, לעיתים השלב הזה במשימה עלול להימשך כחצי יום או יותר עד אשר הרוחות נרגעות.

 

בשלב השני הצוות ינסה להניע תהליך מול המתמודד/ת ומול המעטפת המשפחתית/חברתית על מנת לאפשר המשכיות חיובית והולכה לטיפול בהתאם לנסיבות. ברוב המקרים, האלמנט המשמעותי ביותר המאפשר המשכיות חיובית הוא הדרכת משפחות. כאשר המשפחה והחברים מבינים המצב ורכשו כלים מתאימים לניהול אדם במצב נפשי סוער, ניתן להתחיל תהליך של שינוי תודעתי והולכה לטיפול. במקרים אחרים ובמידה ויש שיתוף פעולה, ילווה הצוות את המתמודד/ת לבית חולים על מנת לעבור אבחנה והכוונה לטיפול פסיכיאטרי מקצועי.

 

הצוות מורכב משני אנשי צוות, האחד הינו איש רפואה והשני לרוב יהיה עובד/ת סוציאלי/ת. שני אנשי הצוות תמיד יהיו בעלי ניסיון בעולם בריאות הנפש והתמודדות עם מצבים נפשיים קיצוניים בסביבה ציבורית, שניהם בעלי הכשרה של מגנוס איתור וחילוץ לניהול משברים נפשיים.
לעיתים הצוות יגיע מראש למקום מלווה באנשי משטרה ו/או מד"א ובהתאם לנסיבות, כל מקרה יבחן לגופו ובהתאם יוחלט על מבנה הצוות.

 

האם ומתי נותנים טיפול תרופתי?

במידה וישנו מרשם עדכני לתרופות פסיכיאטריות, הצוות יציע למתמודד/ת לקחת את התרופות לאחר שנוצרו יחסי אמון בין הצוות למתמודד/ת.
במידה ואין מרשם בתוקף ישנן אלטרנטיבות, שהן תרופות הרגעה ללא מרשם והצוות יכול להציע למתמודד לקחת תרופות אלו על מנת להירגע, לעיתים רבות זה מתאפשר ועוזר מאוד.
לא ניתן לכפות טיפול תרופתי אלא בבית חולים פסיכיאטרי ובנסיבות מתאימות / טיפול מרפאתי כפוי.